Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün her yıl düzenlediği spor turnuvaları, bu yıl YURTLİG adıyla lig formatında yapılacak. Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü uhdesinde hizmet veren 3 ilçede 6 yurt müdürlüğünde 5 farklı dalda gerçekleşecek turnuvalar, gençlerin dostluk ve kardeşlik ruhuyla yarışmasına olanak tanıyacak.

GSB Ordu Yurtlarında barınan gençlerin katılımıyla her yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen, eğlenceli anlara ve büyük çekişmelere sahne olan spor turnuvaları bu yıl lig usulüyle yapılacak.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün (KYGM) her yıl düzenlediği spor turnuvaları, yeni dönemde YURTLİG adıyla lig formatında gerçekleştirilecek. Futbol, Basketbol, Voleybol, Masa tenisi ve Satranç spor dallarında Altınordu, Fatsa ve Ünye’de yer alan 6 yurt müdürlüğünden kız ve erkek olmak üzere 352 sporcunun katılması bekleniyor.

GSB Yurtlarında barınan öğrencilerin beden ve ruh sağlığını korumak, sporu bir yaşam tarzı hâline getirmelerini sağlamak, dostluk ve kardeşlik ruhuyla yarışmanın önemini vurgulayarak yeni arkadaşlar edinmelerine yardımcı olmak amacıyla Türkiye genelinde otuz sekiz ayrı spor dalında yurtlar arası spor etkinlikleri (YURTLİG) düzenlenecek.