Amatör spor kulüplerinin yönetici ve sporcularının sorunlarını dinleyen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu,Silivri'ye kapalı yüzme havuzu yapılacağının müjdesini de verdi.

Halktan gelen havuz talebine yanıt veren Bakan Kasapoğlu, "Silivri'de denizle iç içesiniz ama madem burada havuzunuz yok, inşallah ilk fırsatta yarı olimpik havuzunuzun Silivri'ye hayırlı olması müjdesini sizinle paylaşmak istiyorum. Spor, Silivri için önemli, eksikler var, ilk olarak havuzun 2 ay içerisinde gerekli prosedürlerini tamamlayarak başlayacağız. Kadınların öncelikli kullanacağı şekilde havuzunuz hizmete girecek." dedi.

“Sporu Yaygınlaştıracağız Ve Başarılı Sporcular Yetiştireceğiz”

Sporcu zihniyeti ile kendisini geleceğe hazırlayan gençlerin, pek çok alanda başarılı olduklarını aktaran Bakan Kasapoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın büyükşehir belediye başkanlığı döneminden bu yana spora ve sporcuya verdiği destek apaçık ortada. Özellikle son 17 yılda ortaya konan sportif yatırımlar devasa boyutta, inşallah bundan sonraki süreçte eksik noktaları tamamlayarak, her yaştan insanımızı sporla buluşturarak inşallah sporu yaygınlaştıracağız ve başarılı sporcular yetiştireceğiz. Geçen hafta Konya'daydım. Milli takımımız Konya'da destan yazdı ve tarihinde ilk defa Fransa'yı yendi. Demek ki sporda atılan adımlar meyvesini vermeye başladı." şeklinde konuştu. 

"Sporu sadece futboldan ibaret saymıyoruz, her branşta sporcu yetiştireceğiz." diyen Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Belediye Başkanımıza bu konudaki duyarlılığı nedeniyle teşekkür ediyorum. Spor kulüplerimiz, en önemli partnerlerimiz. El birliği ile inşallah Silivri'nin yarınlarına hizmet etmek için sözümüzü veriyorum." ifadelerini kullandı. 

"Gençlerimizin Azmi Bizlere Umut Veriyor"

Türkiye Golf Federasyonu (TGF) tarafından Silivri'deki Marmara Golf Sahası'nda düzenlenen Federasyon Kupası'nın ödül törenine de katılan Bakan Kasapoğlu, şampiyonluk kupasını takdim etti. Ödül töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Sizlerin heyecanı, gözlerinizdeki pırıltı çok anlamlı. Bizlerin çalışmalarına ayrı bir motivasyon katıyorsunuz. Bu anlamda böyle bir müsabakaya katılımınızdan dolayı hem de spordaki gayretlerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Son 17 yıl içerisinde spordaki pek çok branşımızı Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde çok ileri noktalara taşıma şansımız oldu ve inşallah bundan sonraki süreçte tüm branşlarımızı çok daha ileri noktalara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Bunun için inançlıyız, kararlıyız. Gençlerimizin azmi, inancı ve ışıltısı da bizlere ümit veriyor." ifadelerini kullandı. 

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'de sporu tabana yaymayı hedeflediklerini altını çizerek şöyle konuştu:

"Ülkemizin sadece tesisleri ile değil, sporcuları, sporu tabana yayılmış bir şekilde tüm toplumun fertlerinin bir parçası olmasıyla çok kısa vadede olimpiyatlar ve diğer şampiyonalarda bizleri çok daha güzel noktalara taşıyacağına inancım tam. Golf Federasyonumuza öncelikle böyle bir sorumlu projeyi gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Toplumumuzun her kesimini kadın-erkek, engelli-engelsiz, genç-yaşlı demeden sporla buluşturmayı hedefliyoruz. Sizlerin de bu doğrultudaki gayretleriniz, ülkemizin her noktasındaki golfe, spora, sporcuya yönelik yaklaşımınız bizleri çok mutlu ediyor. İnşallah bu çıtayı daha yukarılara taşıyacağız. Bu anlamlı müsabakaya katılan tüm sporcuları kutluyorum. Kazananları da ayrıca tebrik ediyorum." 

Bakan'dan Esnaf Ziyareti

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Silivri Selimpaşa Pazarı'nı da ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Pazar tezgahlarını dolaşan Kasapoğlu, son olarak esnaf ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekildi.