Gençlik festivali kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanı sıra çok sayıda siyasetçi, bürokrat, sanat ve spor dünyasından önemli isimleri ağırlayan Diyarbakır’da "Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" standına gençlerin ilgisi büyük oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Okçular Vakfı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Türk Telekom’un desteğiyle düzenlenen Ziraat Diyarbakır Gençlik Festivali coşkulu bir katılımla Diyarbakır'da gerçekleşti.

Ünlü futbolcular "Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" standında
Festivalde ilgi çeken etkinliklerden olan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Diyarbakır’da kurulan, "Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" standında ise Ahmet Dursun ile İbrahim Yattara'yı gören çocuk ve gençler, büyük mutluluk yaşadı.

Ziraat Bankası Diyarbakır Gençlik Festivali kapsamında eski futbolcular Ahmet Dursun ve İbrahim Yattara, stantta gençlerle bir araya geldi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın Mayıs ayında başlattığı proje ile İlköğretim 3'üncü sınıf öğrencilerinin her yıl yeteneklerini ölçmek için yapılan proje ile çocukların fiziksel özelliklerini ölçen bir sistem uygulanıyor ve bu kapsamda sadece bu yıl 1 milyon 200 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Çocukların ve gençlerin sporla iç içe büyümesini sağlamanın amaçlandığı projede çocukların fiziksel uygunluklarını ortaya çıkararak, yeteneklerinin hangi branşlara daha elverişli olduğu saptanıyor.

-Dursun: "Çocuk ve gençlere destek vermemiz gerekiyor"
Eski milli futbolcu Ahmet Dursun, Diyarbakır'a uzun zaman sonra yeniden geldiğini belirterek, kenti çok büyümüş ve gelişmiş gördüğünü söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu projeyle, yetenekli çocukları, yeteneğine uygun spor dallarına kazandırdığını anlatan Dursun, gençlere önerilerde bulundu.

-Yattara: “Diyarbakır’da çok şeyler değişmiş”
Gineli eski futbolcu İbrahim Yattara ise sporun önemine değinerek, kentte gördüğü manzaranın kendisini mutlu ettiğini anlattı. Yattara, "Çocuklara futbol öğretmeyi çok istiyorum. Diyarbakır Süper Lig'de oynarken kentte çok bulundum. Yıllar sonra ilk defa geldim. Burada çok şeyler değişmiş. İnşallah daha çok şeyler değişir." şeklinde konuştu.