Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Van'ın her yerinde yeni tesisleri halkla buluşturacaklarını vurgulayarak “Bunun heyecanı içerisindeyiz. Van'ımızda gençlik merkezi, spor salonu olmayan ilçemiz kalmayacak. Güçlü bir sinerjiyle buraları dolu dolu yaşatacağız.” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Van'da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. Dün Van'a gelen Bakan Kasapoğlu ve eşi Betül Kasapoğlu, Tuşba Gençlik Merkezinde gençlerle bir ara geldi. Müzik atölyesinde gençlerle şarkı söyleyen, sporcularla voleybol maçı yapan Kasapoğlu, sabah Valiliği ziyaret etti. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, vali yardımcıları ve kurum amirleri tarafından karşılanan Kasapoğlu, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Bilmez ile görüşen Kasapoğlu, kentte yapılan yatırımlar ve hizmetler hakkında ilgili bilgi aldı.

Bakan Kasapoğlu, Tuşba Belediyesi ziyaretinin ardından Atatürk Şehir Stadı'nı inceleyip, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Tekerlekli kayak sporcuları ile yörede "topa garane" adıyla bilinen beyzbol oyununu oynayan gençleri izleyen Kasapoğlu, ardından Ferdi Sporlar Merkezi'ne geçti.

Bakan Kasapoğlu sporcularla bir araya geldi

Judo, jimnastik, tekvando ve güreşte müsabakalarına hazırlanan sporcularla bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, ardından kentteki bir otelde düzenlenen Gençlik ve Spor Buluşmaları programına katıldı.

Burada gençlere hitap eden Bakan Kasapoğlu, hayata geçirecekleri yatırımlarla Van için yeni bir sayfa açacaklarını belirterek, "Yüzme, bireysel sporlar ve takım sporlarıyla pek çok tesisi kent merkezine, ilçelere, hatta köylere kazandıracağız. Ciddi bir tesisleşmemiz var ama bunu yeni bir seviyeye taşıyacağız. Bununla birlikte Van, çok dinamik bir genç nüfusa sahip. Bu dinamizme en güçlü şekilde ayak uydurmamız lazım. Hamdolsun bugün bununla ilgili yeni çalışmalarımız var. Sizler için her imkanı ortaya koymaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

“Van'da yatırımlar konusunda yeni bir dönem başlatıyoruz”

Daha sonra aynı otelde düzenlenen Gençlik ve Spor Yatırımları Protokol Töreni'ne katılan Bakan Kasapoğlu, Van gençliğinin her zaman gündemlerinde olduğunu aktardı.

Hem milletvekilleri hem de teşkilatlarıyla, Van'ın ilçelerini, köylerini, gençlerini, kadınlarını nasıl daha fazla destekleyebileceklerinin, yatırımları nasıl daha yukarı taşıyabileceklerinin gayretini gösterdiklerini dile getiren Bakan Kasapoğlu, “2020 yılında hem yeni tesisleri kazandırdık hem bakım onarım gerektiren tesislerimizi yeniledik. Yapabileceğimiz çalışmaları da değerlendirdik. Van'ın sporda bir marka şehir olması noktasında önemli bir adımı bugün gerçekleştiriyoruz. Van'daki gençlik ve spor yatırımlarında yeni bir dönemi başlatıyoruz. Bu yeni dönemin Van halkı için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Türkiye'nin, dünyada gıptayla bakılan bir ülke olduğunu kaydeden Bakan Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 yıllık yönetimi sürecinde her alanda ilerlediklerini, amaçlarının yeni bir vizyonla sanayide, ekonomide, ticarette, sağlıkta, eğitimde daha ileriye gitmek olduğunu vurguladı.

“Gençlerimizle, kardeşlerimizle aramıza kimsenin girmesine asla müsaade etmeyeceğiz”

“2023, 2071 hedeflerimiz doğrultusunda gençliğimiz ve sporumuz bizler için çok önemli iki alan." diyen Kasapoğlu, şöyle devam etti:

“Bakanlık olarak bu alanları en güçlü şekilde hazırlama ve tüm halkımızı destekleme noktasında heyecanla, gayretle gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Van'da yetişen ve kendini ispatlayan sporcularımızla bir araya geldik. Onlar bizim gurur ve heyecan kaynağımız, en büyük umudumuz. Onların sayısını arttırmak için buradayız. Bu çalışmalarımızla ve bundan sonraki çalışmalarla Türkiye'nin, her alanda olduğu gibi İstiklal Marşı'mızı, şanlı bayrağımızı gururla dalgalandıracak sporcularımızın sayısının artmasıyla çok daha güçlü yarınları olacak. Biz de gençlerimizle gurur duymaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman yıkanlardan, yakanlardan olmadık. Bilakis inşa ve ihya edenlerden olduk, olmaya devam edeceğiz. Kalbi temiz, cesur gençlerimizle, kardeşlerimizle aramıza kimsenin girmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Umudumuz, en değerli varlığımız olan gençlerimiz, yarının değerli bilim insanları olarak her alanda yetenekleriyle, kişilikleriyle, ahlaklarıyla, erdemleriyle bu milletin aziz evlatları olarak, ecdatlarından aldıkları kutsal emaneti daha güçlü şekilde daha yukarılara taşıyacaklar. Biz de onlar için bu yatırımları bir bir hazırlamaya, geliştirmeye ve inşa etmeye devam edeceğiz."

“Van'ın her yerinde yeni tesisleri halkımızla buluşturacağız"

Bakan Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, süreçlerin hızlandırılması, kurumlar arası iş birliğinin artırılması adına ülkeye vizyon kazandıran bir süreç olduğunu dile getirdi.

Bu vesileyle her zaman vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini belirten Bakan Kasapoğlu, "Stadımızı adeta yeniden inşa ettik. Stadımızın tüm alanlarının yenilenmesinden, bireysel spor alanlarıyla sporcularımızın hizmetinde olmasından gurur ve heyecan duydum. Bugün gerçekleştireceğimiz imzalarla Van'ın her yerinde yeni tesisleri halkımızla buluşturacağız. Van'da gençlik merkezi, spor salonu olmayan ilçemiz kalmayacak. Bu projeler en kısa zamanda tamamlanacak. Güçlü bir sinerjiyle buraları dolu dolu yaşatacağız. Her alanda halkımıza hizmet edecek 50'den fazla semt sahasını Van'ımıza kazandırıyoruz. Spor yapmak isteyen herkese, sporu erişilir kılma adına her tür imkanı sunmaya devam edeceğiz. Bu bir şaha kalkma dönemi ve bu da onun başlangıcı. Spor birleştiren, kaynaştıran bir olgu. Protokollerin gençlerimiz, halkımız, kadınlarımız için hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Bakan Kasapoğlu, daha sonra Edremit Millet Kıraathanesi'ni ziyaret edip, ilçe meydanına getirilen atları sevdi.