Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ‘’Geçmişten aldığımız güçle, geleceğe gençlerimizle daha güçlü yürümenin gayretini göstereceğiz.  Yarınların gençlerini, her alanda iddiası olan, donanımlı, zeki, akıllı, irdeleyen, hiçbir şeye körü körüne teslim olmayan gençler olarak hazırlayacağız. İnşallah yarınlar gençlerimizle birlikte daha güçlü, daha aydınlık olacak" diye konuştu.

A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup'ta Macaristan ile oynayacağı karşılaşma için Sivas’a giden  Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sivas Olimpik Yüzme Havuzu'nu hizmete açtı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, muhabbetin, dostluğun, vefanın, yiğitliğin şehri Sivas'ta olduklarını belirtti. Medeniyetler beşiği Sivas'ta anlamlı bir tesisin açılışını gerçekleştirmenin önemli bir heyecan olduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu, "İçerisinde bulunduğumuz spor vadisi Türkiye'nin örnek bir vadisi. Sivas'ımızın bu anlamda şanslı olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

Sivas Kongresi'nin yarın 101. yılı olduğunu hatırlatarak, açılışın bu tarihe gelmesinin de anlamlı olduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"Tarih de bizim, zafer de bizim, diyoruz. O yüzden birileri başka işlerle uğraşa dursunlar, araya nifak tohumlarını ekmek için gayret ede dursunlar. Bizler onlara inat hem zaferlerimizi hem tarihimizi sahipleneceğiz. Geçmişten aldığımız güçle, geleceğe gençlerimizle daha güçlü yürümenin gayretini göstereceğiz. Yarınların gençlerini, her alanda iddiası olan, donanımlı, zeki, akıllı, irdeleyen, hiçbir şeye körü körüne teslim olmayan gençler olarak hazırlayacağız. İnşallah yarınlar gençlerimizle birlikte daha güçlü, daha aydınlık olacak."

Bakan Kasapoğlu, Sivas'ın eğitimi, sanayisi, ekonomisi ve sporuyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öncü şehirlerden olacağını ifade etti.

Sivas'tan yetişen gençlerin ülkeyi, milleti ve şanlı bayrağı gururla temsil edeceklerine inandığını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, "Ülkemizin dört bir yanında son 18 yılda gerçekleşen yatırımlar var. Zirveye oynama iddiasının sadece lafla olmadığını, icraatla olduğunu herkese ispat eden anlayışı sergiliyoruz. Ülkemizin dört bir yanında yükselen spor tesisleri, stadyumlar, salonlar ve tesislerle ülkemizin sporda olan iddiasını, hakikaten zirveye oynayan rolünü ispatlıyoruz. Bu manada da hep birlikte yaşıyoruz ve gözlemliyoruz" diye konuştu.

Sporcuların 2019 yılında birçok branşta madalya kazandığına dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, bundan sonraki süreçte de uluslararası başarıların devam edeceğine inandıklarını söyledi.

"İnşallah zaferle ayrılacağız"

 

Bakan Kasapoğlu, A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup'ta Macaristan ile oynayacağı maça ilişkin de değelendirmede bulundu. Bakan Kasapoğlu, "Bugün bereketli bir gün. İnşallah, A Milli Takım'ımızın bugün buradan zaferle ayrılacağına inanıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu'muza teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzel stadımızda milli takımımızı, Sivasspor'u uluslararası mücadelelerde rekabet dolu, centilmenlik dolu müsabakalarda izlemek, o keyfi hep birlikte omuz omuza, kardeşçe tatmak ümidiyle başarı diliyorum. İnanıyorum ki bu tesisler, ülkenin yarınlara olan o güçlü yürüyüşüne kilometre taşı olacaktır" şeklinde konuştu.

Açılışa katılan çeşitli branşlardan sporcularla bir süre sohbet eden  Bakan Kasapoğlu, daha sonra beraberindekilerle yüzme havuzunu inceledi.

Bakan Kasapoğlu, "İsmet Yılmaz Eğitim Müzesi"ni hizmete açtı

Bakan Kasapoğlu, Gültepe Mahallesi'ndeki Okullar Bölgesi'nde bulunan "İsmet Yılmaz Eğitim Müzesi"nin de açılışını yaptı. Çok anlamlı bir törene katıldığı için heyecan dolu olduğunu söyleyen ve müzenin hayırlı olmasını dileyen Bakan Kasapoğlu, "Zira Sayın Bakanımız, bu ülkenin her karışına samimiyetle, liyakatle, gayretle, özveriyle hizmet etmiş bir büyüğümüz. Onun ismini taşıyan bu müze sanıyorum ki bu ülkenin hem bugününe hem yarınına hem de en kıymetli varlığı gençlere çok hayırlı hizmetlerde bulunacaktır. Şimdiden Sivas'ımıza, ülkemize, gençliğimize hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.

Açılışın ardından Bakan Kasapoğlu ve beraberindekiler, müzeyi gezerek bilgi aldı.

Açılışa, İsmet Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Salih Ayhan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, TFF Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Demir Grup Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve diğer davetliler katıldı.