Milli otomobil sporcuları Salih Yoluç ve Ayhancan Güven, tarihi bir başarıya imza attı. Salih Yoluç ve Ayhancan Güven, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen FIA GT Uluslar Kupası'nda birinciliği elde etti.

Bahreyn'in başkenti Manama'da gerçekleştirilen ve 18 ülkenin katıldığı yarışta Türk ekibinden Salih Yoluç, birinci başladığı final mücadelesinde pit stop'a üçüncü sırada girdi. Salih Yoluç'tan otomobili devralan Ayhancan Güven, öndeki Rus ve İngiliz rakiplerini geçerek Türkiye'ye FIA GT Uluslar Kupası şampiyonluğunu kazandırdı.

Bakan'dan Tebrik Mesajı
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, FIA GT Uluslar Kupası'nda şampiyon olan milli sporcular için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Kasapoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen FIA GT Uluslar Kupası'nda tarihi bir başarıya imza atan milli sporcularımız Ayhancan Güven ve Salih Yoluç'u gönülden kutluyorum. Böylesine önemli bir organizasyonda başarılarınız ile ülke sporuna büyük katkılar sunuyorsunuz. Sizlerin elde etmiş olduğu başarılar, ülke sporunun uluslararası alanda da görününürlüğünü sağlıyor ve göğsümüzü kabartıyor. Bu önemli başarının otomobil sporlarına gönül veren gençlerimiz için de büyük bir motivasyon kaynağı olacağına ve gelecek nesiller için kıymetli bir referans olacağına inanıyorum. Bu vesileyle başta sporcularımız olmak üzere başarıda emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum."