Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Papp Laszlo Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın 2. gününde 57 kiloda Süleyman Atlı, 65 kiloda Selahattin Kılıçsallayan, 79 kiloda Ayhan Sucu, 86 kiloda Fatih Erdin ve 92 kiloda Serdar Böke minderde madalya mücadelesi verdi.
86 kiloda Fatih Erdin finalde güreştiği Amerikalı rakibi David Morris Taylor ile karşılaştı. Amerikalı rakibine 12-2 yenilen Erdin dünya 2. olarak gümüş madalya kazandı.

Bakan’dan Tebrik Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dünya Serbest Güreş Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan milli sporcu Fatih Erdin için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Kasapoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Dünya Serbest Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 86 kilo finalinde gümüş madalya kazanan Fatih Erdin bizlere büyük bir gurur ve mutluluk yaşattı. Milli güreşçimizi bu kıymetli başarısından dolayı yürekten kutluyorum. Uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek bayrağımızı göndere çektiren milli sporcularımızın gelecek nesillere örnek olmasını temenni ediyor, bu başarıda emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.”